Begagnad kurslitteratur - Köp och sälj på nätet

Att handla begagnad kurslitteratur och böcker på nätet blir allt mer populärt då utbudet är större och priset oftast bara är en bråkdel av det man får betala i den traditionella bokhandeln.

Böcker på hylla

Som studerande på universitet eller högskola brukar kurslitteratur vara en av de större utgiftsposterna och det tillhör inte ovanligheterna att man får betala tusentals kronor för sina kursböcker. Som tur är kan man minska denna kostnad och samtidigt göra en miljöinsats genom att handla begagnat. Oftast är det också enklast att göra detta på nätet, som exempelvis här på Libris24 där man får direktkontakt med säljaren och därigenom kan köpa boken smidigt utan några dyra mellanhänder. Köper man dessutom flera böcker av en och samma säljare brukar det också bli billigare.

Vad som är ett rimligt pris att betala för en begagnad bok beror på flera faktorer, som vilken upplaga det är, om den är lätt eller svår att få tag i och inte minst bokens skick. Här på Libris24 anges skicket för en bok genom det antal stjärnor som visas i annonsen, där tre stjärnor betyder nyskick. Generellt kan man säga att begagnade kursböcker brukar vara 30 - 40% av nypris.

Kom igång direkt med att sälja kurslitteratur på Libris24 genom att skapa konto. Behöver du hjälp eller tips finns vår sida för vanliga frågor och svar.