Vanliga frågor och svar

 • Vad är ett ISBN nummer?

  ISBN står för International Standard Book Number och är ett internationellt identifikationsnummer för böcker. Alla böcker tilldelas ett ISBN nummer men även olika upplagor för en och samma bok, detta gäller oavsett om det är en tryckt bok eller en elektronisk publikation. Ett ISBN nummer består av 10 eller 13 siffror och innehåller information om bokens ursprungsland, förlag och ett titelnummer.

  På Libris24 behöver du skriva in bokens ISBN nummer när du skapar en annons. På detta sätt identifieras boken och information som titel och författare hämtas automatiskt. När du söker efter en bok kan du använda ISBN numret för att snabbt hitta boken.

 • Hur skapar jag ett konto?

  Du skapar enkelt ett konto genom att registrera dig vilket är kostnadsfritt. Detta gör du genom att följa länken skapa konto och fylla i dina uppgifter. Därefter får du ett bekräftelsemail till den epostadress du angav vid registreringen. Observera att du måste bekräfta din epostadress genom att följa instruktionerna i mailet för att kunna använda alla funktioner på Libris24.

 • Hur skapar jag en annons?

  Du skapar en annons genom att vara inloggad och välja Ny annons i menyn. Sedan anger du bokens ISBN nummer så hämtas information som bokens titel och författare. Därefter fyller du i lite mer information om boken och eventuellt en kort beskrivning och slutför genom att klicka på Skapa annons.

 • Vad betyder stjärnorna i annonsen?

  Stjärnorna i annonsen visar vilket skick boken är i och har följande betydelse:

  • 3 stjärnor - Nyskick
  • 2 stjärnor - Bra skick
  • 1 stjärna - Sliten skick

  Det högsta antal stjärnor en bok kan ha är tre.

 • Jag kan inte skapa annonser

  För att skapa en annons för boken du vill sälja behöver du vara inloggad på ditt konto. Det krävs också att din epostadress är bekräftad, detta gör du genom att följa instruktionerna i mailet som skickades då du skapade ditt konto.

  På Libris24 kan annonser för böcker endast skapas genom att ange bokens ISBN nummer, om boken hittas i vårt system hämtas information om boken automatiskt och underlättar för dig som säljare.

 • Jag kan inte skicka meddelanden

  För att kontakta en säljare genom att skicka ett meddelande behöver du ha skapat ett konto och vara inloggad. Det krävs också att din epostadress är bekräftad, detta gör du genom att följa instruktionerna i mailet som skickades då du skapade ditt konto.