English Handbook

English Handbook

av Mats Fredriksson

Svenska, 2013
  • Språk Svenska
  • Antal sidor 181
  • Utgiven 2013-04-24
  • Upplaga 1
  • Förlag Natur & Kultur Läromedel
  • ISBN 9789127429635

Ger handfast struktur genom Engelska 5, 6 och 7

Denna tydliga handbok erbjuder konkreta tekniker, exempel och uppgifter för att kommunicera bättre på engelska. Använd The English Handbook som huvudbok eller som informationsbank för dina elever, genom alla kurser.

Hur lägger man upp ett argumenterande tal? Vad är skillnaden mellan feature story och news item? Vilka vanliga misstag gör svenska elever i engelska? Det svarar The English Handbook på!
Speaking

Här finns anvisningar och övningar på förberedda och improviserade talsituationer som till exempel presentation, högtidstal, formellt möte, debatt och seminarium. Här finns också praktiska verktyg för att utveckla retorik, stilnivåer, kroppsspråk och interkulturell medvetenhet.
Writing

Här presenteras modeller för vanliga texttyper i Engelska 5, 6 och 7, bland annat argumenterande text, formellt brev, vetenskaplig artikel och nyhetsartikel. Eleverna får goda och dåliga exempel samt jämförelser mellan olika genrer. Dessutom finns information och övningar som rör textbindning och disposition samt textbearbetning, plagiat och källhänvisning.
Reading

Vad innebär det att läsa mellan raderna? Här behandlas strategier och tekniker för olika typer av läsning: skimming, scanning och close reading. Hur skiljer sig skönlitteratur från faktatexter? Vi går igenom vanliga litterära genrer på ett lättsamt sätt med hjälp av exempeltexter, jämförelser och övningar i källkritik.
Listening

Här finns praktiska tekniker och strategier för olika lyssningssituationer: att lyssna efter huvudbudskap och detaljer, att bättre förstå och minnas en föreläsning, eller att hitta fällorna i det Nationella provet. Hörövningar med manus och uppgifter finns på bokens webbplats.
Vocabulary & Grammar

Eleverna övar och utvärderar olika sätt att utöka sitt ordförråd. Vi listar och ger tips på hur man kan undvika de vanligaste grammatiska misstagen som svenska elever gör i engelska. Extra träning finns på webbplatsen.
Digitalt

Extramaterial med hörövningar, webbövningar, extra arbetsblad och facit till bokens uppgifter ingår i tryckt bok. I den digitala versionen är extramaterialet integrerat i boken. Hela boken är inläst med naturligt tal.
Elevwebb ingår i tryckt bok

Facit till bokens uppgifter, samt hörövningar och webbövningar hittar du kostnadsfritt här.

Läs mer