Bruten tystnad

Bruten tystnad

av Linda Castillo

Svenska, 2023
  • Språk Svenska
  • Antal sidor 338
  • Utgiven 2023-03-15
  • Förlag Bokförlaget Polaris
  • ISBN 9789177956341
Ämne: Deckare

En fruktansvärd olyckshändelse eller ett kallblodigt mord?

Familjen Slabaugh är en hårt arbetande amish-familj med gott anseende. När föräldrarna och en av farbröderna plötsligt hittas döda på den välskötta gården, verkar det till en början handla om en tragisk olycka en dåligt ventilerad gödselgrop har skördat tre offer till följd av kvävning. Efter den rutinmässiga obduktionen visar det sig dock att en av de avlidna utsatts för våld mot huvudet före sin död. Allt pekar på att ett brott har begåtts, men vem skulle ha motiv att göra något sådant mot den fridfulla mönsterfamiljen? Kan det vara kopplat till den senaste tidens hatbrott riktade mot amish-befolkningen i Painters Mill?

Polischef Kate Burkholder, som själv vuxit upp som amish, är beredd att göra allt för att lösa fallet. Tillsammans med poliskommissarie John Tomasetti söker hon efter gåtans lösning ett sökande som leder dem till den mörka hemlighet som lurar under ytan i det till synes så idylliska amish-samhället.

Bruten tystnad är den tredje delen i serien om Kate Burkholder. De tidigare böckerna, Tvingad till tystnad och Bön om tystnad finns också översatta till svenska.

"Sträckläsning blir det även denna gång." Skånska Dagbladet

"Något mer än en vanlig deckare (...) det som stannar kvar när spänningen har släppt är kulturerna som krockar, och samhällets sätt att hantera olika kulturer och trosriktningar." Lotta Olsson, DN

"En stark roman om slitningar mellan folkgrupper." DAST Magazine

Läs mer